Májas drágaság | | Májas drágaságot akkor válasszuk, akkor készítsük kedvencünknek, ha valami nagyon bonyolultra és drágára vágyunk. |
Hozzávalók:
Tetszés szerinti arányban keverhetjük a hozzávalókat. A mennyiségeket a kutya mérete, és tápanyagigénye alapján határozzuk meg. Krumpliban lévő keményítőt a kutya nehezebben emészti meg, ezért csínján bánjunk vele, ugyanakkor sok értékes tápanyagot tartalmaz, ezért kis mennyiségben használjuk.
A húsos alaphoz:
- sertésmáj
- sertés zsír
A „körethez”:
- víz
- csirkeaprólék
- sárgarépa
- zöldborsó
- kukorica
- burgonya
- rizs vagy barna rizs
- árpa
A végén:
- lenmag
- zabpehely
Elkészítés:
A csirkeaprólék megtisztítjuk, megmossuk. Vízben fedő alatt a zöldségekkel (sárgarépa, zöldborsó, kukorica, burgonya) a rizzsel és az árpával együtt megfőzzük. Tetszés szerint a rizst külön is megfőzhetjük.
A sertésmájat feldaraboljuk, zsírban megsütjük. A megfőtt krumplit feltörjük és hozzákeverjük.
Az így elkészült 2 elegyet alaposan összekeverjük, a végén hozzáadjuk a zabpelyhet és a lenmagot, hogy megőrizzék a bennük lévő értékes tápanyagokat.
Nagyon fontos!
- Sose adjunk forró ételt a kutyának!
- Ne fűszerezzük a kutyának készített ételt!
- Hagymát ne használjunk, mérgező a kutya számára.
Bonusz tipp!
- Mindig frissen készítsük!
Nincs időd főzőcskézni, mégis a legjobbat szeretnéd kedvencednek? Olvasd el az ideális kutyaeledel kiválasztásáról szóló cikkünket! Olvasd el a következő cikket is: Kedvenc Kutyasütemény
Tudtad, hogy a honlapon nincs fent minden cikkünk? A legjobbakat hírlevelünk olvasóinak tartogatjuk!Le ne maradj erről a sok hasznos tanácsról, és érdekes írásról, jelentkezz fel te is ingyenes hírlevelünkre: |