| Fogbarát Falatka|  |  | Fogbarát Falatka, cukor és fűszerek nélkül! A fogak védelmére! Jutalomfalatként is használható. | 
 Hozzávalók:
 - 4 dl víz
 - Bármilyen húsféleség, csont (A húslé elkészítéséhez.)
 - 25 dkg zabpehely (instant)
 - 2 db tojás
 - 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
 - 15 dkg tejpor
 - 10 dkg kukoricadara
 - 5 dkg bulgur
 
 Mi is az a bulgur? A bulgur, búzából készült, finomra őrölt, szemcsés dara. Hagyományosan napon szárítják zöld búzaszemből. Mennyibe kerül? 500 g kb. 400 Ft.
 
 Elkészítése:
 A vizet felforraljuk. A húst, csontot, húsféleséget belefőzve, kb. 3 dl mennyiségű húslét készítünk. A zabpelyhet fokozatosan a leszűrt húslébe keverjük. A kész elegyet kb. 5 percig állni hagyjuk. A tojásokat felverjük és hozzáadjuk. 
 A búzalisztet, a tejport, a kukoricadarát és a bulgurt összekeverjük, és összegyúrjuk a korábban elkészített masszával. A hagyományos süteményhez hasonló állagú kinyújtható tésztát készítünk belőle.
 A nyers tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és 50 perc alatt lassú tűzön megsütjük. A kész tésztát egy ideig állni hagyjuk a tepsiben, kihűlés után kekszhez hasonló nagyságú darabokra szeleteljük. 
 Jutalomfalatka szerűen adjuk kedvencünknek!
 Nagyon fontos!
 
 - Sose adjunk cukros ételt, csokoládét a kutyának, mert nem tudja megemészteni, és ezzel megrövidíthetjük az életét!
 - Ne fűszerezzük a kutyának készített ételt!
 
 Bonusz tipp!
 A főzés során megfőtt húsból tetszés szerint készíthetünk kedvencünknek eledelt. (Pl. felhasználhatjuk a Kedvenc Kutyasütemény töltelékéhez.)
 Nincs időd főzőcskézni, mégis a legjobbat szeretnéd kedvencednek? Olvasd el az ideális kutyaeledel kiválasztásáról szóló cikkünket!  Olvasd el a következő cikket is: Szalonna falatok
  
 Tudtad, hogy a honlapon nincs fent minden cikkünk?Le ne maradj erről a sok hasznos tanácsról, és érdekes írásról,A legjobbakat hírlevelünk olvasóinak tartogatjuk!
jelentkezz fel te is ingyenes hírlevelünkre:
 |