Fogbarát Falatka | | Fogbarát Falatka, cukor és fűszerek nélkül! A fogak védelmére! Jutalomfalatként is használható. |
Hozzávalók:
- 4 dl víz
- Bármilyen húsféleség, csont (A húslé elkészítéséhez.)
- 25 dkg zabpehely (instant)
- 2 db tojás
- 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 15 dkg tejpor
- 10 dkg kukoricadara
- 5 dkg bulgur
Mi is az a bulgur? A bulgur, búzából készült, finomra őrölt, szemcsés dara. Hagyományosan napon szárítják zöld búzaszemből.
Mennyibe kerül? 500 g kb. 400 Ft.
Elkészítése:
A vizet felforraljuk. A húst, csontot, húsféleséget belefőzve, kb. 3 dl mennyiségű húslét készítünk. A zabpelyhet fokozatosan a leszűrt húslébe keverjük. A kész elegyet kb. 5 percig állni hagyjuk. A tojásokat felverjük és hozzáadjuk.
A búzalisztet, a tejport, a kukoricadarát és a bulgurt összekeverjük, és összegyúrjuk a korábban elkészített masszával. A hagyományos süteményhez hasonló állagú kinyújtható tésztát készítünk belőle.
A nyers tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és 50 perc alatt lassú tűzön megsütjük. A kész tésztát egy ideig állni hagyjuk a tepsiben, kihűlés után kekszhez hasonló nagyságú darabokra szeleteljük.
Jutalomfalatka szerűen adjuk kedvencünknek!
Nagyon fontos!
- Sose adjunk cukros ételt, csokoládét a kutyának, mert nem tudja megemészteni, és ezzel megrövidíthetjük az életét!
- Ne fűszerezzük a kutyának készített ételt!
Bonusz tipp!
A főzés során megfőtt húsból tetszés szerint készíthetünk kedvencünknek eledelt. (Pl. felhasználhatjuk a Kedvenc Kutyasütemény töltelékéhez.)
Nincs időd főzőcskézni, mégis a legjobbat szeretnéd kedvencednek? Olvasd el az ideális kutyaeledel kiválasztásáról szóló cikkünket! Olvasd el a következő cikket is: Húsos golyócskák
Tudtad, hogy a honlapon nincs fent minden cikkünk? A legjobbakat hírlevelünk olvasóinak tartogatjuk!Le ne maradj erről a sok hasznos tanácsról, és érdekes írásról, jelentkezz fel te is ingyenes hírlevelünkre: |