Kutya és kutyusok. Minden fontos információ a kutyákról és kutyusokról, valamint kutyázásról. Minden ami kutya.
Tanácsok kutyázáshoz

Kutyatápok kalauza

Kutyatápok kalauza 

Nagyon sok fajta kutyatápot lehet kapni manapság. És nagyon sok kutyatáp bizony nagyon rossz a kutyánk számára. Nézzük meg alaposabban, mit is vásárolunk!

Mire figyeljünk a táp kiválasztásakor?

1. Törvényi előírás kötelezi a gyártókat arra, hogy csökkenő sorrendben tüntessék fel a csomagoláson, hogy milyen összetevőket tartalmaz a kutyatáp. Ez azt jelenti, hogy az összetevők sorrendjéből következtetni tudunk a táplálék minőségére. Vigyázat! E szabály kivédésére is vannak jól bevált cselek! Ha ugyanis a kevésbé kívánatos összetevőket több elemre bontják, több részletben ugyan, de hátrébb kerül a csomagoláson.

2. Csirkés, vagy csirke ízű nem feltétlenül jeleni azt, hogy valóban tartalmaz értékes tápanyagokat az adott termék. Ugyanez elérhető egy gyenge minőségű alapanyagokat felsorakoztató tápból, mesterséges íz fokozó alkalmazásával. Ezzel a trükkel kedvencünk sajnos nagyon szereti majd a számára egyáltalán nem egészséges eledelt.

Ne feledd tehát, az ízletesség nem egyenlő a minőséggel.

3. Alacsonyabb minőségű tápok előszeretettel alkalmazott, de kerülendő összetevői az állati eredetű melléktermékek: csont, bél, pata, köröm, bőr, toll, gyomor, tüdő, bőr, szőr, faggyú zsiradék. Szintén egy nagy kalap, nem túl értékes tápanyagforrást jelöl a vágóhídi,- konzervgyári,- és élelmiszeripari hulladék elnevezése. Ezekből készül húsliszt, halliszt, mely egy lapon sem említhető a valódi hússal.

4. Növényi eredetű melléktermékek sem túl bizalomgerjesztő egy összetevői listában. A kutya sokszor egyáltalán nem tudja megemészteni őket, ilyen például a dió vagy mogyoróhéj, gyümölcs magvak.

5. A szín nem minden. Ha a táp nem tartalmaz elegendő minőségi tápanyagot, mesterséges színezéssel elérhető a kívánt hatást. Sose válassz tehát szín alapján! Nem jelent semmit!

6. Figyeljünk! Mennyi adalék anyagok ízesítőt, mesterséges színezőt, tartósítószert tartalmaz a termék. A legjobb, ha egyáltalán nincs benne.

7. A száraztápok nedvességtartalma mindössze 5-12%. Ezért, ha ezzel etetjük a kutyát, különösen figyeljünk rá, hogy fogyasszon elegendő mennyiségű vizet.

8. A konzervek általában ízletesebbek a kutyák számára.

9. Biztos lehetsz benne, hogy helyes úton jársz a kutyád táplálásában, ha az alábbi tüneteket felleled rajta: fényes csillogó bunda, erős csontozat, ép fogak, a szabályosan működő emésztés, természetes mozgás még idősebb korban is.

10. Ne felejtsd el, hogy figyelj rá, mekkora kupacokat rak le kedvenced, amikor üríti táplálékát. Ha a kutyád jó minőségű, könnyen emészthető, a szervezete által magas százalékban hasznosítható, értékes tápanyagokat tartalmazó tápot fogyaszt, akkor az a bizonyos kupac kisebb. Rossz táp esetén. pedig nagyobb.

Szóval még egy érv a jó minőségű táp mellett. Kevesebb melód lesz a kutya kaki eltávolítás terén.

Ha szeretnéd kutyádat a legjobb és legegészségesebb módon etetni, mindenképpen olvasd el a megfelelő kutyakaja kiválasztásáról szóló cikkünket is!

Okos kutya

Olvasd el a következő cikket is:
A kutya számára szükséges tápanyagok

 Vissza a témakör összes cikkéhez 
 Vissza az összes cikk listájához 

Okos kutya

Tudtad, hogy a honlapon nincs fent minden cikkünk?
A legjobbakat hírlevelünk olvasóinak tartogatjuk!

Le ne maradj erről a sok hasznos tanácsról, és érdekes írásról,
jelentkezz fel te is ingyenes hírlevelünkre:

Keresztneved:
E-mail címed:
Megismertem és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót és a jogi nyilatkozatot!

(Jelentkezésed a KutyaTippek.hu levelezési listájára szól.
A későbbiekben, ha szeretnél, bármikor lejelentkezhetsz a listáról.)
A banki kamatoknál magasabb hozammal szeretné befektetni a pénzét?
www.MagasKamat.hu
Tippek a kutyákhoz
Kutya dolgok
Copyright © 2009-2024, www.KutyaTippek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | E-mail: info@kutyatippek.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. Az oldal
meglátogatásával elfogadod a cookie-k használatát és a felhasználási feltételeket. (További információk)