Kutya és kutyusok. Minden fontos információ a kutyákról és kutyusokról, valamint kutyázásról. Minden ami kutya.
Tanácsok kutyázáshoz

Repülőút távoli tájakra - a kutyáddal együtt!

Repülőút távoli tájakra - a kutyáddal együtt! 

Hát végre! Eljött a várva várt, és jól megérdemelt nyaralás ideje. Igen ám. de mi lesz a kutyáddal? Ő netán nem érdemel meg egy kis kikapcsolódást? Vidd magaddal! Ne aggódj, tanácsaink segítségével könnyedén megszervezheted az ő repülőútját is.

Gyakran megeshet, hogy nem tudsz, vagy nem akarsz a kutyád nélkül elutazni. Ez gépkocsival való útra kelés esetén nem igényel különleges odafigyelést. Ellenben a repülővel való utazásra alaposabban fel kell készülnötök.

Egyes kutyáknak nem jelent gondot a repülés. Például azoknak, akik már az autókázáshoz kényelmesen hozzászoktak. Vannak viszont, akik számára nagyobb próbatételt jelent ezzel az új élménnyel való találkozás. Mindent meg kell tenned, hogy a kutyád számára biztonságos, és a körülményekhez képest stresszmentes legyen az utazás. Akár veled utazik a kabinban, akár a csomagtér állatok szállítására kialakított részében.

Repülés előtt

Habár bizonyára nagyon örülne ő is, ha a tengerparton futkározhatna veled, csak akkor vidd magaddal az utazásra az állatot, ha meg vagy győződve róla, hogy jól fogja érezni magát az utazás alatt. Ha nem vagy biztos benne, hogy több az öröm, mint az üröm, és van más lehetőséged, ne tedd ki felesleges stressznek.

Légitársaságok

A jegyed megvásárlásakor ne felejts el gondoskodni a kutya jegyéről is. Mindig olvasd el figyelmesen az adott légitársaság kutyák szállítására vonatkozó utazási feltételeit, nehogy kellemetlen meglepetésként érjen, ha például nem engedik az állat szállítását az utastérben. Vannak ugyanakkor olyan légitársaságok, akik egyáltalán nem vállalják az állat szállítását.

Minden esetben külön meghatározott díjat kell fizetni a szolgáltatásért. A légitársaságok egy járaton általában csak bizonyos számú állat szállítását engedélyezik, emiatt is ajánlott a kutya helyének előre foglalása.

Ha nem találsz megfelelő utasszállító légitársaságot, speciálisan kutya szállítására alkalmas társaságokat is választhatsz. Ez árban a drágább megoldás.

A csomagtérben, vagy az utastérben?

Miközben a gazdik a legtöbb esetben az utastérben szeretnék tudni kedvencüket, sok légitársaság nem engedélyezi ezt, különösen közepes és nagyméretű kutyák esetében.
Általában teljesen biztonságos a kutyát a csomagtérben szállítani
. Van viszont néhány teendő, amit előtte el kell végezned.

- Mindig készíts be bőségesen ételt és vizet
, és csatold a konténerhez a speciális etetési utasításokat, ha vannak ilyenek.

- Mindig kifejezetten repülésre alkalmas kemény falú szállítóeszközbe helyezd a kutyád, melyen jól látható módon szerepel a címed és az elérhetőséged. Ez rázkódás esetén megóvja az állatot a sérüléstől.

- Ragassz rá élő állat - „Live animal” feliratú matricát.

- Ne szállj fel a repülőre addig, míg meg nem győződtél róla, hogy a kutya is a gépen van. Kérdezd meg a légiutaskísérőt. Ugyanez a helyzet leszálláskor is, addig ne hagyd el a gépet, amíg meg nem győződtél róla, hogy a kutyát levették, a gépről. Amint ez megtörtént siess érte a poggyászpulthoz.

- Amennyiben a cargo rész nem rendelkezik hőmérséklet szabályozóval, ne szállítsd ott a kutyát. Extrém hőmérsékleti körülmények alakulhatnak ki, mely kockázatot jelent az állat számára. Kérdezd a légitársaság repülőtéri alkalmazottait bővebb információért.

Tippek, tanácsok:


- Szoktasd hozzá a szállító dobozához már jóval a repülés előtt.
- Mindig legyen rajta a nyakörve, a nyakörvén pedig tisztán olvashatóan a neve, és a te elérhetőségeid.
Külföldön is állandóan elérhető telefonszámmal.
- Repülés előtt hívd fel újra a légitársaságot, győződj meg róla, hogy minden rendben van a foglalásoddal.
- Ha lehetséges közvetlen járattal repülj, vagy olyan kevés átszállással, amennyire csak lehetséges. Ezzel csökkenteni tudod a le és felszállásokat, ezáltal a stresszt, aminek kiteszed a kutyád.
- Jelöld meg szalaggal, matricával a kutya szállítóeszközét, hogy már messziről könnyen fel tudd ismerni azt. Legyen rajta az úti cél, azaz a végső célállomás repülőterének 3 betűs jele. Becsekkoláskor mindig ráhelyezi a földi személyzet, de nem árt bebiztosítanod egy leszakadás mentes megoldással.

Okos kutya

Olvasd el a következő cikket is:
Kíváncsi vagy rá hány éves valójában a kutyád? Most megtudhatod!

 Vissza a témakör összes cikkéhez 
 Vissza az összes cikk listájához 

Okos kutya

Tudtad, hogy a honlapon nincs fent minden cikkünk?
A legjobbakat hírlevelünk olvasóinak tartogatjuk!

Le ne maradj erről a sok hasznos tanácsról, és érdekes írásról,
jelentkezz fel te is ingyenes hírlevelünkre:

Keresztneved:
E-mail címed:
Megismertem és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót és a jogi nyilatkozatot!

(Jelentkezésed a KutyaTippek.hu levelezési listájára szól.
A későbbiekben, ha szeretnél, bármikor lejelentkezhetsz a listáról.)


TengeriHajosNyaralas.hu - Baráti hangulatú nyaralás 8 személyes lakóhajóval, lakatlan szigetek partjainál horgonyozva!


A banki kamatoknál magasabb hozammal szeretné befektetni a pénzét?
www.MagasKamat.hu
Tippek a kutyákhoz
Kutya dolgok
Copyright © 2009-2023, www.KutyaTippek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | E-mail: info@kutyatippek.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. Az oldal
meglátogatásával elfogadod a cookie-k használatát és a felhasználási feltételeket. (További információk)