Kutya és kutyusok. Minden fontos információ a kutyákról és kutyusokról, valamint kutyázásról. Minden ami kutya.
Tanácsok kutyázáshoz

Hogyan találhatsz rá a legszebb, legokosabb kiskutyára?

Hogyan találhatsz rá a legszebb, legokosabb kiskutyára? 

Alábbi cikkünkből megtudhatod, mire kell különösen odafigyelned, ha fajtiszta kutyát vásárolsz. A legfontosabb szempontok, amiket mindenképpen meg kell vizsgálnod, és nem szabad elfelejtened!

Amennyiben fajtiszta kutyát szeretnél, gondosan válaszd ki a tenyésztőt. Profi tenyésztők nem párosítják az állatokat túl gyakran. Csak akkor tesznek így, ha találtak két olyan kutyát, akik egészségesek, és temperamentumuk szerint biztosított, hogy egészséges kölykök szülessenek. Illetve teljesül egy másik feltétel is: van megfelelő otthon a születendő kölykök számára.

Fontos, hogy kérdezd meg ismerőseidet, akiknek már van ilyen fajta kutyája. Ők már tapasztaltak, végig járták ezt az utat. Beszélgess minél több tenyésztővel, hogy legyen összehasonlítási alapod. Minél több információt gyűjtesz, annál nagyobb a valószínűsége, hogy megtalálod a legjobbat.

Az ideális tenyésztőnek minden lehetséges betegséggel szemben meg kell vizsgálnia a pároztatandó állatokat, és az állatok családfáját, a családban előforduló betegségeket. Kérdezd meg nyugodtan a tenyésztőt erről, ezzel bizonyíthatod, hogy tájékozott vagy. Beszélj azokkal, akik korábban ettől a tenyésztőtől vásároltak kölyköket, mik a tapasztalataik. A jó tenyésztő mindig tartja a kapcsolatot a korábbi kölykök gazdáival, büszke rájuk, ezért örömmel támogat majd ebben az elképzelésedben.

Neves tenyésztők esetében bizonyos dolgokra el kell kötelezned magad, általában írásos formában. Például ivartalanítanod kell a kutyád. Ez azért szükséges, mert megakadályozza a túlszaporodást, illetve védi a tenyésztőt.

A felelősségteljes tenyésztő meg akar győződni arról, hogy jó helye lesz a kutyának, ezért neked is meg kell felelned különböző feltételeknek. Ha a tenyésztő nem érdeklődik a környezet iránt, ahova a kölyök kerül, kezdj el gyanakodni, hogy itt kőkemény üzletről szól minden, és állj odébb. Ha csak az a cél, hogy profitot realizáljon, az nem jó.

Ha megtaláltad az ideális tenyésztőt, még nem értél az út végére. Meg kell várni, amíg párosítják az állatokat, majd a kölyköknek el kell érniük egy bizonyos kort, mire kiengedik őket az alomból.

A szülők egészségének és táplálkozásának megvizsgálása mellett, figyelj arra is, hogy az ellés után hogy van az anya, hogyan viselik gondját a kölyköknek. Látogasd meg őket több alkalommal.

A jó tenyésztő másik ismertetőjele, hogy a kölykökért életük végéig felelőssége éreznek, bármilyen probléma esetén tudni akarnak róla, és mindig fordulhatsz hozzájuk tanácsért.

Okos kutya

Olvasd el a következő cikket is:
Új kutya a háznál

 Vissza a témakör összes cikkéhez 
 Vissza az összes cikk listájához 

Okos kutya

Tudtad, hogy a honlapon nincs fent minden cikkünk?
A legjobbakat hírlevelünk olvasóinak tartogatjuk!

Le ne maradj erről a sok hasznos tanácsról, és érdekes írásról,
jelentkezz fel te is ingyenes hírlevelünkre:

Keresztneved:
E-mail címed:
Megismertem és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót és a jogi nyilatkozatot!

(Jelentkezésed a KutyaTippek.hu levelezési listájára szól.
A későbbiekben, ha szeretnél, bármikor lejelentkezhetsz a listáról.)
A banki kamatoknál magasabb hozammal szeretné befektetni a pénzét?
www.MagasKamat.hu
Tippek a kutyákhoz
Kutya dolgok
Copyright © 2009-2024, www.KutyaTippek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | E-mail: info@kutyatippek.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. Az oldal
meglátogatásával elfogadod a cookie-k használatát és a felhasználási feltételeket. (További információk)